• +070-99 55 450
  • carolina@howtomove.se

Clinics

Clinics

Clinics

Jag kan komma ut till din ridklubb eller ditt stall och hålla en clinic med temat ”Hästens- och ryttarens biomekanik”. I clinicen går jag bl a igenom hur vår sits påverkar hästen, hur hästens snedheter påverkar oss som ryttare, vad en optimal sits är och varför vi bör ha just den sitsen. Vanligen kör jag något av följande upplägg, men det finns alltid möjligheter att anpassa!

VBR steg 1

Under kursen går vi igenom teorin och forskningen bakom VBR och besvarar bland annat följande frågor; Hur påverkar vår sits hästen? Hur påverkar hästens snedheter oss som ryttare? Vad är optimal sits och varför? Därefter kör vi ca 45 minuters symmetriträning för ryttare där alla får testa sin symmetri i olika övningar. Sist på dagen hålls en clinic med tre ekipage där vi gör en ekipageoptimering av respektive ekipage inför pubilk, där publiken kan vara delaktig i att ställa frågor, träna sitt öga i bedömning och se hur vi med små åtgärder kan få hästen att dansa.

VBR steg 2

Uppföljning av VBR steg 1 samt djupdykning i hur vi analyserar ryttare. Genomgång av screeningtester och hur vi analyserar ryttarens sits till häst samt vilka åtgärder vi arbetar med för att centrera ryttaren och hästen. Riktar sig främst till ridinstruktörer/-tränare, domare etc. Max 12 deltagare.

Föreläsning och gruppträning

Kvällsevenemang med föreläsning och t ex gruppträning går att arrangera i Stockholmstrakten. Aktiviteten kan anpassas beroende på tidsåtgång och upplägg.